Over mij

IT maakt ons leven makkelijker en leuker. Het maakt de wereld kleiner en brengt verre vrienden naar onze huiskamer.

Maar soms lijkt het of IT meer beperkingen dan ruimte geeft: “Computer says no”. Medewerkers voelen zich gebonden door de regels die de IT stelt, kunnen hun eigen creativiteit en vakkennis niet meer kwijt in hun werk.

Ik wil deze organisaties helpen om een beter gebruik te maken van hun IT. Om die IT te kiezen die ze echt nodig hebben. Om de IT beter te beheren. Door het verbeteren van de processen van business informatiemanagement, ook wel bekend als functioneel beheer en informatiemanagement, en applicatiemanagement.

Dat doe ik met behulp van het gedachtegoed van de proces frameworks ASL (Application Services Library) en BiSL (Business information Services Library) en de ervaring die ik in mijn meer dan dertig jaar durende loopbaan heb opgedaan.

Die ervaring heb ik ook in kunnen brengen bij de ontwikkeling van de proces frameworks. Vanaf het begin ben ik betrokken bij de (verdere) ontwikkeling en promotie van beide frameworks. Dit doe ik onder meer door het publiceren van boeken, artikelen en white papers, door mee te werken aan de ontwikkeling van normen en door het geven en ontwikkelen van trainingen en workshops.

Als de IT en de processen rond IT het werk leuker en makkelijker maken is mijn missie geslaagd.

 

Yvette Backer

ASL® and BiSL® are Registered Trade Marks of ASL BiSL Foundation